TÉMÁK, Kategóriák

Amit tudnia kell a gyomorrákról és természetes ellenszereiről

614
HOZZÁSZÓLÁS:

A rákos betegségek 30-40%-a megelőzhető lenne, az étrend megváltoztatásával, a dohányzásról való leszokással. A gyomorrák, a hűtőszekrény feltalálása előtt gyakoribb volt, mert az élelmiszereket füstöléssel és sógyomor-belek-maj-gyomorgyulladas-belgyulladas-belfekely-7zással tartósították. Az átlagosnál magasabb napjainkban, az előfordulási aránya, azokban az országokban, ahol jelentősebb mértékben esznek füstölt, sózott ételeket.

Itthon a gyomorráktól szenvedő betegek, nemzetközi viszonylatban a középmezőnyben helyezkednek el. A 90-es évek végéig, megközelítőleg 4000 ember vesztette el életét gyomorrákban. Ma már ettől jóval kevesebben vesztik életüket ebben a daganatos betegségben, mely leginkább a korai felismeréseknek köszönhető.

Mik a legfőbb kiváltó okai?

Az étkezési szokások is változtak azóta, csökkentve a megbetegedések számát, de például a gyorséttermi táplálkozásra áttért társadalmi rétegeket, újból veszélybe kerültek.

A füstölt ételek és tartósítószerek a legfőbb okozói a gyomorráknak, mely betegség leginkább 50 év felett jelentkezik.

Gyomorrák inkább férfiaknál fordul elő nagyobb arányban. Észrevehető az egyes országok statisztikáin, hogy ahol sok füstölt ételt fogyasztanak, mint mondjuk Japán – leginkább füstölt halat -, úgy a gyomorrákos megbetegedések száma a lakosság arányában nagyobb.

Gyomorrákot okozhatnak egyes gyógyszerek rendszeres hatása, vagy például a Helicobacter pylori baktérium is. A gyomorfekély vagy éppen az elhízás ugyancsak lehetnek közvetlen vagy közvetett okai a betegségnek. Folyamatos, visszatérő gyomorfájdalmak esetén forduljunk azonnal orvoshoz.

Természetes megoldások gyomorrák ellen

Grépfrút

Kutatási eredmények, a texasi A&M Egyetemen bizonyították, hogy fagyasztva szárított grépfrútpép, mely hasonló az egész grépfrúthoz, csökkentette a korai vastagbélrák okozta sejtrombolásokat szervezetünkben. A grépfrút leve lecsökkenti a dohányosok körében a gyomorrák kialakulásának kockázatát. A Hawaii Egyetem ellenőrzött tesztjei folyamán, megállapították, hogy napi 3 alkalommal fogyasztott grépfrútlé csökkenti a CYP1A2 nevű májenzim aktivitásait, ami a dohányfüstben lévő rákkeltő anyagokat működtetésért felelős.

Narancs

Sejteken végzett laboratóriumi vizsgálatok bizonyították, hogy a citrus limonoidjai segítenek a szájrák, a bőrrák, a tüdőrák, a mellrák, a gyomorrák és a bélrák leküzdésében. A limonoidok között a naracs, az egyik legjobb hatást fejti ki a gyomorrák megelőzésében. A limonoidokban lévő limonin nevű anyag az, amely bekerülve a véráramba, gátolja a rákos sejtek szaporodását a szervezetben.

Gyomorrák esetén tilos:

Füstölt, feldolgozott, gyorséttermi, sózott és tartósított ételek, illetve alkohol fogyasztása.

614
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]